Edukacija nastavnika

By 27 veljače, 2016 Nekategorizirano No Comments

Nakon izrade materijala za strani jezik u struci, treća aktivnost u okviru projekta [email protected] bila je edukacija nastavnika. Održana su ukupno 4 dana edukacije u Strojarskoj i prometnoj školi Varaždin.

Prva edukacija je održana za promet i logistiku – njemački jezik, 19. 2. 2016, a zatim od 24. do 26. 2. 2016. promet i logistika engleski jezik, strojarstvo engleski te strojarstvo njemački jezik. Na edukacijama su bili prisutni svi nastavnici engleskog i njemačkog jezika partnerskih škola, a ne samo oni koji su sudjelovali u radu radnih skupina za jezik, te su imali prilike upoznati se s nastalim priručnicima ali i online platformom i digitalnim oblikom priručnika.  Nakon upoznavanja sa specifičnostima vokabulara i koncepcijom priručnika te matricom izvođenja lekcija, započeli su s radom na tabletima i digitalnim materijalima. Nabavljeno je 169 tableta za 5 partnerskih škola za održavanje suvremene nastave stranog jezika u struci, a nastavnici će se upoznati s načinom korištenja novih nastavnih materijala i suvremenih tehnologija, kako bi uspješno provodili moderniziranu nastavu stranog jezika u struci. Prvi dio edukacija vodili su stručnjaci za jezik koji su izrađivali materijale, a drugi dio stručnjak informatičar, M. Janković ispred tvrtke Entropia.

Nastavnici su edukacije ocijenili vrlo pozitivno, zadovoljni su što konačno imaju materijale za strani jezik u struci za srednjoškolski uzrast, te vrlo zadovoljni moderniziranim izvođenjem nastave, što će, uz jezik struke, povećati i digitalne kompetencije učenika.

Nakon edukacije nastavnici će provesti pilot-projekt nastave u svojim školama s novonastalim priručnicima te uz pomoć novih tehnologija.

 

 

 

 

Leave a Reply