Izrada metodologije

By 28 srpnja, 2015 Nekategorizirano No Comments

Našem slijedećem sastanku za izradu metodologije domaćin je bila partnerska STROJARSKA TEHNIČKA ŠKOLA FAUST VRANČIĆ  iz Zagreba. Ravnatelj škole, g. Diklić pozdravio je radnu skupinu te predstavio školu, djelatnosti, nastavnike i zanimanja koja se obrazuju u ovoj školi. Iz Strojarske tehničke škole Faust Vrančić u projekt su uključeni učenici zanimanja strojarski računalni tehničar i tehničar za vozila i vozna sredstva.

Cilj ovog sastanka bio je definiranje prijedloga za izradu Metodologije – promet i logistika odnosno strojarstvo. 9Radna skupina je na temelju početnog dokumenta odredila ishode, nastavne cjeline i nastavne teme te je izrađen ogledni primjer nastavne teme u priručniku/nastavnim materijalima.

Nakon pregleda zajedničkih tema prometa i strojarstva, te osvrta na činjenicu da se kod nekih zanimanja pojedini sadržaji u redovnim strukovnim predmetima pojavljuju u različitim razredima, rad su nastavile grupe posebno za strojarstvo a posebno za promet i logistiku.

 

Stručnjaci iz prometne skupine predmeta izdvojili su nastavne sadržaje za koje smatraju da su najvažniji za usvajanje stručnih znanja vezanih uz prometna zanimanja. Nastavni sadržaji pojedinih stručnih predmeta raspodijeljeni su po godinama obrazovanja (trogodišnji i četverogodišnji programi) i po zanimanjima: tehničar cestovnog prometa, tehničar za logistiku i špediciju te vozač motornog vozila. Na isti način o kurikulumu za strojarska zanimanja – računalni tehničar u strojarstvu, tehničar za vozila i vozna sredstva te automehatroničar raspravljali su i stručnjaci i nastavnici strojarskog područja. Sastanak je održan 30. 6. 2015.

Leave a Reply