Predstavljen dokument metodologije Strojarstvo

By 28 srpnja, 2015 Nekategorizirano No Comments

Nastavljamo rad na materijalima struke, ovaj put domaćin je za strojarsku skupinu naša partnerska škola na području strojarstva Srednja strukovna škola Velika Gorica, (ravnatelj S. Kos) sastanak je održan 9. 7. 2015.  Učenici iz ove škole koji sudjeluju u projektu obrazuju se za automehatroničare.

Radnoj skupini predstavljen je konačan dokument Metodologije te predmetnog kurikuluma za zanimanja računalni tehničar u strojarstvu, tehničar za vozila i vozna sredstva te automehatroničar.

Osnovna ideja izrade predmetnog kurikuluma za nastavni predmet Strani jezik u struci je implementirati strukovne riječi, izraze i fraze kojima se djelatnici u tvrtkama svakodnevno služe pri obavljanju poslova i radnih zadataka u plan i program rada s učenicima. Predmetni kurikulum je izrađen temeljem naputka gospodarstvenika koji točno znaju kakve jezične kompetencije žele od svojih djelatnika, a sadržajno će pratiti i nastavni plan i program strukovnih predmeta za navedena zanimanja. Metodologiju su izradili Ivo Tunjić i suradnici partnerskih škola: Jadranka Bakula, Darko Bobek, Tanja Frketić.

Na ovom sastanku započinje i rad na izradi materijala struke koji će poslužiti kao osnova za izradu materijala za strane jezike. Osim nastavnika struke koji će svojim iskustvom rada s učenicima i strukovnih predmeta pridonijeti određivanju obima nastavnih materijala, pri izradi materijala će surađivati i g. Živko Kondić, stručnjak na području strojarstva s iskustvom iz prakse i nastave.

Metodologija-strojarstvo

Leave a Reply