Press – konferencija

By 28 srpnja, 2015 Nekategorizirano No Comments

Na press konferenciji, koja je održana  u Strojarskoj i prometnoj školi 18. 6. 2015. prisutnim su gostima, predstavnicima medijskih kuća i javnosti predstavljeni ciljevi i aktivnosti projekta, škole  partneri, predstavnici tvrtki te stručnjaci analitičari.

Ravnatelj M. Žunar predstavio je školu, njene djelatnosti i rad na modernizaciji škole kroz razne projekte pa tako i  projekt „Engleski i njemački jezik u strojarstvu i prometu interaktivno –Edsipi@“.  Zatim su se ukratko predstavile partnerske škole  sa svojim djelatnostima i razlozima uključivanja u projekt. Predstavnici realnih tvrtki iznijeli su svoje djelatnosti i viđenje kako će pomoći u projektu i zašto smatraju da je ovaj projekt važan te dali podršku u ostvarivanju projektnih ciljeva.

Voditeljica projekta predstavila je glavne informacije o projektu, vrijednost projekta i provedbena tijela razine 1 – MZOS i 2 ASO, zanimanja koja su obuhvaćena ovim projektom (tehničar za logistiku i špediciju, tehničar za cestovni promet, vozač motornog vozila, strojarski računalni tehničar, tehničar za vozila i vozna sredstva i automehatroničar),  cilj projekta, te predviđene projektne aktivnosti.

Također su predstavljeni rezultati analize o kojima su izvijestili analitičari. Analiza u kojoj su obuhvaćeni svi akteri obrazovnog procesa u strukovnom obrazovanju (poslodavci, nastavnici struke i jezika te učenici) je pokazala da su ne samo nastavnici i tvrtke svjesni potrebe za specifičnim znanjima stranog jezika u struci nego i sami učenici. Poseban naglasak stavljen je na potrebe poslodavaca za specifičnim znanjima i vještinama koje su potrebni njihovim djelatnicima u obavljanju svakodnevnih poslova i radnih zadataka, a gdje se svakodnevno susreću sa izrazima, frazama i definicijama na stanom jeziku u struci.

Time je ujedno realiziran prvi korak u izvedbi projekta. Na temelju rezultata analize izradit će se metodologija i priručnici za strani jezik u struci s pripadajućim online sadržajima koji će biti u skladu s potrebama tržišta rada i te se modernizirati strukovni kurikulum za navedena zanimanja.

7

Više: prilog: Press-release

Leave a Reply