Prvi sastanak projektnog tima

By 28 srpnja, 2015 Nekategorizirano No Comments

U Strojarskoj i prometnoj školi Varaždin održan je 12. 05. 2015. prvi sastanak projektnog tima „Engleski i njemački jezik u strojarstvu i prometu interaktivno – Edsipi@“. Ravnatelj škole, g, Milan Žunar pozdravio je prisutne partnere, upoznali su se članovi tima te je potpisan je Sporazum o partnerstvu, a zatim je uslijedio radni dio sastanka. Dogovorene su prve aktivnosti provođenja projekta i zaduženja sudionika, te angažiranje suradničkih tvrtki i analitičara za izradu analize potrebnih specifičnih znanja stranih jezika u struci.

Analiza potrebnih specifičnih znanja stranih jezika u struci

Prva aktivnost projekta je Analiza potrebnih specifičnih znanja stranih jezika u struci. U okviru te aktivnosti održan je sastanak 2. 06. 2015. na kojem je dogovoren tijek i način izrade analize uz pomoć angažiranih stručnjaka analitičara, gđe Kristine Mikalužić Černicki za područje prometa i logistike te g. Ive Tunjića za područje strojarstva. Pri analizi su sudjelovali predstavnici suradničkih tvrtki  AP Autobusni prijevoz d.o.o. Varaždin,

KOS TRANSPORTI d.o.o. Varaždin za područje prometa i logistike te  CENTROMETAL d.o.o. Macinec, ITAS-PRVOMAJSKA d.d. Ivanec  i KOSTWEIN proizvodnja strojeva d.o.o. Varaždin za područje strojarstva. Zajedno s koordinatorima i nastavnicima struke iz svih partnerskih škola oni čine radnu skupinu za izradu analiza potrebnih znanja u strukama i metodike.

Pripremljene su ankete za predstavnike odabranih tvrtki iz realnog sektora, za nastavnike struke i nastavnike stranih jezika iz škola partnera, za učenike koji su do sada imali predmet strani jezik u struci te anketa za učenike koji u svom dosadašnjem školovanju nisu imali predmet strani jezik u struci. Predstavnici tvrtki iz područja strojarstva naglasili problem nepoznavanje stručnih pojmova na stranom jeziku, što često za posljedicu ima velike dodatne troškove za samu tvrtku, istaknuli da oni rade isključivo za inozemne naručitelje na temelju njihovih skica na stranom jeziku (uglavnom njemačkom), a predstavnici prometnih i logističkih tvrtki naglasili važnost sporazumijevanja pri prijevozu i transportu sa službenim osobama. Dogovoreno je u kojim će se razredima i na koji način provesti ankete te prikupljanje podataka potrebnih za analizu.

Leave a Reply