Usklađivanje i primjenjivost materijala za priručnike za strane jezike u struci

By 25 studenoga, 2015 Nekategorizirano No Comments

U sklopu druge aktivnosti projekta „[email protected]“ održan je u Zagrebu u Školi za cestovni promet 2. sastanak radne skupine za izradu nastavnih materijala za područje prometa i logistike na engleskom te njemačkom jeziku.

Cilj sastanka je bio poboljšanje i usklađivanje radnih materijala s obzirom na profil učenika koji će ih koristiti te usklađivanje rada različitih stručnjaka koji rade na izradi materijala.

Stručnjaci za jezik su predstavili dotad napravljene materijale, koje su zatim pregledali nastavnici jezika te prokomentirali. Dio lekcija će nastavnici isprobati u razredima te javiti povratnu informaciju o tome kako su učenici reagirali i da li im je bila primjerena. Na taj način, suradnjom nastavnika jezika u školama koji će koristiti materijale i stručnjaka za jezik dobit će se zaista primjenjivi priručnici preko kojih će učenici dobiti znanja i kompetencije za korištenje stranog jezika u svom budućem zanimanju. Sastanku je bila nazočna i urednica Mia Šavrljuga te informatička tvrtka Entropia koja je angažirana za digitalni oblik priručnika i online materijale.

Sastanak s istim ciljevima i temama održan je u Velikoj Gorici u Srednjoj strukovnoj školi za područje strojarstva za engleski i njemački jezik.

 

Zagreb, 23.11. 2016., sastanci radne skupine za engleski jezik

 

Sastanak radne skupine za njemački jezik

 

Velika Gorica, 25. 11. 2016., Sastanak radne skupine za engleski te njemački jezik.

 

Leave a Reply